0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 hrnky špaldová mouka
1 hrnek hladká mouka
1 hrnek vlažná voda
1 x celozrnná houska
1 x bílek
3/4 kostky droždí
1 špetka sůl

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Špaldové houskové knedlíky

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Houskové knedlíky ze špaldové mouky

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 6 343 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Nejprve si smícháme mouky dohromady a důkladně promícháme.Přidáme droždí,bílek a špetku soli.Pak přiléváme vodu,ale nevlévejte hned celý hrnek,pomalu promíchávejte těsto a popřípadě přilijte vodu.Kdyby jste to přeci jen přehnali,nezoufejte,přidejte trochu mouky a promíchejte,aby se těsto nelepilo na stěny mísy.Pak přidejte housku nakrájenou na malé kostičky a znovu propracujte.Mísu přikryjte utěrkou a dejte na teplé místo vykynout.

    2
    Done

    Když máme těsto vykynuté,tak si ho rozdělíme na dvě poloviny.Každou ještě důkladně propracujte a vytvořte dva válečky.Přikryjte utěrkou a dejte si vařit vodu do hrnce.

    3
    Done

    Jestli máte problém s tím že vám knedlíky při vaření prasknou,tak je zabalte do utěrky či plátýnka,nechte knedlíku nějakou vůli,aby mohl ještě nakynout,konce uvažte provázkem a dejte vařit.

    4
    Done

    Knedlíky vložíme do vroucí vody a vaříme 10 minut,pak knedlíky v hrnci obraťte a vařte dalších 10 minut.Pak knedlíky vyndejte,propíchejte párátkem,aby mohla pára ven a rozkrojte nití knedlík v půlce a přesvědčte se že je uvařený.Knedlíky lze také vařit na páře.V tom případě se knedlíky neobrací a vaří se cca 25 až 30 minut.Doporučuji po 25 minutách jeden vyndat,rozkrojit a pokud v prostřed není knedlík vařený,tak vrátit do páry pod pokličku a vařit ještě pět minut.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Kuřecí řízek v celozrnném obalu
    previous
    Celozrnný kuřecí řízek
    next
    Mozeček bez vajec
    Kuřecí řízek v celozrnném obalu
    previous
    Celozrnný kuřecí řízek
    next
    Mozeček bez vajec

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

    Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here