0 0

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Mrkvovo-jablečné řezy s citronovým krémem

,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)

Tyto řezy si určitě zamilujete :-)

Features:

    Ingredients

    Directions

    Share
    (Visited 388 times, 1 visits today)

    Steps

    1
    Done

    Jako první si vyšleháme jedno celé vejce a tři bílky se třtinovým cukrem.Šleháme do pěny.

    2
    Done

    Po té si očistíme jablka,mrkve a nastrouháme.Po té k vyšlehaným bílkům přidáme obě mouky,olej,kypřící prášek,vanilkový cukr,skořici,špetku sole.Začneme těsto pomalu mixovat a přidáváme nastrouhanou mrkev a jablka.Pokud máte těsto příliš husté,tak přidejte trochu mléka.Ale pozor-těsto bude hustší než normální bábovkové.

    3
    Done

    Těsto vylijeme na vymazaný a vysypaný plech a dáme péct do předem vyhřáté trouby na 180°C cca 40 minut,nebo do mikrovlnné trouby na 180°C +100 W 20 minut a pak 180°C 30 minut.Délku pečení musíte uzpůsobit vlastní troubě.

    4
    Done

    Když se nám buchta peče,tak si připravíme puding do krému.Do půl litru vlažného polotučného mléka rozmícháme dva vanilkové pudinky,dvě polévkové lžíce cukru a vaříme na mírném ohni za stálého míchání do zhoustnutí.Pak si dáme puding vychladit.

    5
    Done

    V míse si rozmixujeme odtučněné tvarohy s cukrem,citronovým aromatem,trochou citronové kůry a citronové šťávy.Pak budeme po malých dávkách přidávat studený puding a zamixovávat do tvarohu.Opravdu to dělejte postupně,aby se vám v krému nenadělaly žmolky a byl krásně jemný.Pak ochutnejte a můžete přidat ještě cukr,nebo citronovou kůru.

    6
    Done

    Citronovou ozdobu si připravíme tak,že jeden nebo dva citrony oloupeme tak,aby nám vznikl dlouhý pásek.Ten vložíme do vroucí vody do které jsme dali jednu lžičku cukru a deset minut povaříme.Pak vyndáme z vody a dáme vychladit.

    7
    Done

    Když máme buchtu upečenou a vychladlou,tak ji pomažeme připraveným citronovým krémem a ozdobíme citronovou parádou.Pak ještě posypeme celý povrch citronovou kůrou a dáme vychladit.

    8
    Done

    Po dvou hodinách už se dá buchta nakrájet,ale je lepší ji nechat do druhého dne.

    andrejka

    Recipe Reviews

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Zeleninová polévka s vaječným závojem
    previous
    Zeleninová polévka s vaječným závojem
    Kuře na paprice
    next
    Kuře na paprice
    Zeleninová polévka s vaječným závojem
    previous
    Zeleninová polévka s vaječným závojem
    Kuře na paprice
    next
    Kuře na paprice

    Add Your Comment

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

    Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..