Vepřové plátky na žampionech v rajčatové omáčce
,,Ajiny recepty " I klasická jídla se dají uvařit zdravěji :-)
Pro milovníky pořádné flákoty na talíři :-D
Directions
Share
(Visited 564 times, 1 visits today)
Steps
|
Jako první osolíme a opepříme plátky z obou stran.
|
|
Cibulku si nakrájíme na jemno a dáme smažit na olivovém oleji,do kterého jsme přidali kávovou lžičku soli.Vedle na pánvi si osmahneme plátky masa,aby se nám krásně zatáhly.Když už nám cibulka zlátne,přidáme lžičku rozmarýnu a necháme ho rozvonět.
|
|
Pak přidáme osmažené plátky masa a zalijeme omáčkou se žampiony.Přidáme dvě skleničky od omáčky vody a dáme dusit.V tlakovém hrnci na 40 minut.Pokud budete dusit klasicky,tak cca 1h 15 minut.
|
|
Když máme maso měkké,tak ho vyndáme z omáčky a tu zahustíme žitnou moukou rozšlehanou ve studené vodě.Omáčku popřípadě dosolte,nebo dochuťte 1 polévkovou lžící kečupu.Povařte 5 minut a je hotovo.
|
|
Dušené vepřové plátky podáváme s rýží,nebo rýžovými nudlemi.
|
Recipe Reviews
There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review